YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) Veritabanından AVESİS' e Yayın Sorgulama ve Ekleme Servisi Kullanıma Açılmıştır.

Araştırmacıların YÖKSİS veritabanına ekledikleri yayınlarını AVESİS sistemine kolaylıkla ekleyebilmeleri amacıyla geliştirilen sorgulama servisi kullanıma açılmıştır.

Araştırmacılar, AVESİS’te araştırmacı sayfasında, yayınlar sekmesinde yer alan  “YÖKSİS’te Kayıtlı Yayınlar” butonu ile YÖKSİS’e kayıtlı yayınlarını görebilir ve yine aynı sayfa üzerinden ilgili yayınlarını seçerek AVESİS kişisel sayfalarına ekleyebilirler.

Ayrıca, araştırmacılar yayınlarına ilişkin kaydı üniversitemiz mensubu ortak yazarlara ileterek, diğer araştırmacıların da ilgili kaydı kişisel alanlarına kolaylıkla eklemelerini sağlayabilirler.

AVESİS bilgilerinin güncel olması üniversitemiz adına yapılacak istatistiklerde daha sağlıklı ve doğru bilgilere ulaşmayı sağlayacaktır. Lütfen AVESİS sayfalarınızı belirli periyotlarda güncelleyiniz.