İLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURULARI

İleri Araştırma Projeleri başvuruları BAPSİS sisteminde 13 Mayıs-13 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlgili tarihler dışında sistem kapalı olacağı için hiçbir şekilde başvuru yapılması mümkün olamayacaktır.

Bu proje türü için 2019 yılı bütçe üst limiti 150.000 TL olarak belirlenmiştir.

İLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (Bilimsel Araştırma Projeleri 2019 Yılı Uygulama İlkeleri Madde 6-g)

Üniversitemiz öğretim üyeleri ile doktora, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların diğer destek programlarından daha yüksek bütçeler ile desteklenen bilimsel araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetlerini içeren projelerdir. Bu proje türünde proje yürütücüsü olabilmek için daha önce en az 1 adet TÜBİTAK Araştırma Projesi (TÜBİTAK ARDEB (1002 hariç)) yürütücülüğü yapmış olma şartı vardır. Öğretim elemanları, aynı anda sadece 1 İleri Araştırma Projesi ekibinde yürütücü ve/veya araştırmacı olarak yer alabilirler. Yürütülmekte olan İleri Araştırma Projesi sonuçlanmadan, yeni bir İleri Araştırma projesi ekibinde yer alınamaz. Proje kapsamında en az 3 adet Science Citation Index (SCI), Science Citation Index-Expanded (SCI-E), Social Science Citation Index (SSCI) veya Arts and Humanities Citation Index (AHCI) indeksleri kapsamında yer alan (Impact faktörü 2 ve üzeri olan) dergilerde tam metin yayın yapılması zorunludur.

Başvurular, Mayıs ayı içerisinde yapılacaktır.

Değerlendirmeye alınan proje önerileri, proje grubu dikkate alınarak 3 hakeme gönderilir, komisyonun gerekli gördüğü hallerde toplantıya davet edeceği proje konusunda 2 uzman ile değerlendirmeler yapılır. Komisyon, gelen hakem raporlarını, uzmanların görüşlerini ve proje ekibinin önceki projelerinde gerçekleştirdikleri bilimsel yayınları da dikkate alarak projenin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verir. Nihai karar verilmeden önce, başvuru yapan proje yürütücülerinin projeleri hakkında sunum yapması gereklidir. Proje kapsamında yapılan çalışmaları içeren ara raporlar (altı aylık dönemlerde) ve proje bitiminde sonuç raporu BAPSİS aracılığı ile BAP Koordinasyon Birimine sunulur. Sonuç raporu, Komisyonun uygun göreceği sayıda hakeme gönderilir, hakem görüşleri dikkate alınarak değerlendirilir. Projenin başarılı sayılıp sayılmayacağına Komisyon tarafından karar verilir. Projenin tamamlamasını takip eden 2 yıl içinde taahhüt edilen en az 3 adet Science Citation Index (SCI), Science Citation Index-Expanded (SCI-E), Social Science Citation Index (SSCI) veya Arts and Humanities Citation Index (AHCI) indeksleri kapsamında yer alan (Impact faktörü 2 ve üzeri olan) dergilerde basılmış tam metin yayın BAPSİS aracılığı ile birime sunulmalıdır.