BAP BİRİMİ COVID-19 ÖNLEMLERİ

BAP BİRİMİ COVID-19 ÖNLEMLERİ

TÜM PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ VE ARAŞTIRMACILARINA DUYURULUR

Bugün itibariyle BAP destekli 349 yürüyen, 26 sözleşme aşamasında projemiz mevcuttur. Ayrıca 26 TÜBİTAK projesi ve bu projelerden toplam 30 Bursiyerimiz bulunmaktadır. Projelerin satınalma işlemleri devam etmektedir. Dolayısıyla birimimize gün içerisinde  fiyat araştırma tutanağı, muayene raporu,  harcama talep dilekçeleri, faturalar, bursiyer evrakları, yolluk bildirimleri,  sözleşmeler, sözleşme ekleri vb. evrak getiren çok sayıda hocalarımız, öğrencilerimiz bulunmaktadır.

COVID-19 Salgını nedeniyle mümkün olduğunca az temas edebilmek,  hem araştırmacılarımızın hem birim çalışanlarımızın virüsten korunması ve aynı zamanda acil proje işlemlerinin yürütülebilmesi adına bazı tedbirler alınmıştır.

1. Sözleşme aşamasındaki projeler:  Projesi desteklenen araştırmacılar, sözleşme metninin, ve taahhüt/beyan formlarının imzalı sayfalarını taratıp e-posta olarak birimimize gönderdikleri takdirde projeleri başlatılabilecektir.  (Sözleşme evraklarının ıslak imzalı asılları ve ekleri daha sonra birime elden teslim edilecektir.)
  2. Yürürlükteki Projelerin Harcama işlemleri: Yürürlükte olan projelerin sadece acil ve süreli harcama işlemleri (Burs ödemeleri, avans kapatma işlemleri, tevkifatlı ödemeler, vb) gerçekleştirilecektir.
  3. Diğer satınalma ve proje işlemleri uzaktan takip edilecek  olup ayrıntıları aşağıda verilmiştir.
  • Harcama talep dilekçeleri,  fiyat araştırma tutanağı, vb. evrakların imzalı hali  e-posta ile birimimize ulaştırılmalıdır.  Bu aşamada sizlerle telefon ile görüşülerek fiyat araştırması tamamlanıp, firma siparişleri tamamlanabilecektir.
  • Malzeme teslimi yapılmış olan hocalarımız, faturaların görüntüsünü e-posta ile birimimize iletmeli, hazırlanacak olan muayene raporunu imzalayıp tekrar satınalma sorumlusu olan personelimize e-posta ile iletmelidir.  (Bu aşamadan sonra ödeme evrakları hazırlanacak ve ödeme için asıl evraklar beklenecektir.)

Bu kapsamda 01/05/2020 tarihine kadar sadece çok acil işler için işlem yapılacak olup, gerektiğinde bu süre uzatılacaktır.  Tüm proje yürütücüleri ve araştırmacılarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.