ARAŞTIRMACISI KAYIT DONDURAN LİSANSÜSTÜ TEZ PROJELERİ

Tez öğrencisi kayıt donduran Lisansüstü Tez Projeleri kapsamında Normal Tez Dönemi Bitiş Tarihi değişikliği yapılabilmesi için gerekli bilgiler duyuruda yer almaktadır.

Tez projeleri için verilen süreler, yetkili birimler tarafından tezler için verilen yasal ek süreleri kapsayacak şekilde uzatılabilir. Ancak Tez projeleri için sağlanacak mali destekler, ilgili lisansüstü eğitim ve öğretim mevzuatında belirlenen normal öğrenim süreleri ile sınırlıdır.  (Normal Öğrenim süresi: Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde, bilimsel hazırlık hariç; Yüksek Lisans programı için 4 yarıyıl, doktora programı için 8 yarıyıl olarak belirlenmiştir).

Bu kapsamda, bilindiği gibi tez projesi sunacak proje yürütücüleri, “Lisansüstü Tez Projeleri Beyan Formu”nu eksiksiz doldurarak, BAPSİS’e yüklemekte ve proje kabulünden sonra ıslak imzalı nüshasını BAP Koordinasyon Birimine teslim etmektedir.

Ancak, son zamanlarda yoğunlaşan kayıt dondurma talepleri nedeni ile tez projeleri kapsamındaki mali desteklerin kullanılması konusunda ortaya çıkan sorunun çözümü için proje yürütücüleri, kayıt donduran lisansüstü tez öğrencileri için  sözkonusu projenin normal tez dönemi bitiş tarihinin güncellenmesini talep edebilirler.

BAPSİS üzerinden  aşağıda yer alan evraklar ile EK SÜRE talebi yapılarak hem projenin süresi hem de normal tez dönemi bitiş tarihi  güncellenebilir.

Bu işlem için gerekli olan evraklar:

1. Kayıt dondurma kararını içeren ilgili enstitü yönetim kurulu kararı (Tıpta ve Diş hekimliğinde uzmanlık öğrencileri için ilgili fakülte yönetim kurulu kararı)
  2. Kayıt dondurulduktan sonraki güncellenmiş Lisansüstü Tez Projeleri Beyan Formu